Home sweet home

 • 31.07.2015Jumpsuite fra Ebay

 

Hei!

Etter mange timer med kjøring fra sørlandet til Øvre Romeriket, er jeg hjemme i Hurdal - mitt barndomshjem, tilbake til mitt barnerom som jeg har så mange minner ifra. Det føles ut som om jeg aldri har flyttet ut, men at jeg bare er hjemme fra ferie og skal på videregående igjen til høsten. Ingen ting er forandret, samtidig som at ingenting er som før. Det er deilig å være tilbake, og jeg har allerede fått besøkt besteforeldrene mine og i morgen skal jentene samles, ååh jeg gleder meg! 

 

//Hey! After hours with driving from the south of Norway, I am finally back in the east of Norway and back to my house in Hurdal. My old home and my old room where I have so many memories from.It feels as if I've never moved out, but I'm only home from vacation and will be at the high school again in the fall. Nothing is changed, but in the same time, nothing is like before. It's wonderful to be back, and I've already got my grandparents visited and tomorrow the girls gather, Ooh I can't wait!"

1

My favorite summer outfits

 • 30.07.2015

 
1

Sommerstemning

 • 29.07.2015Hei! Det var deilig å komme tilbake til sørlandet og endelig få spist ordentlig sommermat og få kjent på sjøluften i går. Dessverre er det typisk norsk sommervær i dag, så familien holder seg inne, mens regnet herjer utenfor. Det er kanskje like greit, for jeg har selvfølgelig blitt forkjølet, så jeg har heldigvis tid til å bli frisk! 

1

Over land og strand

 • 28.07.2015

 Skrevet 08:00


God morgen alle sammen!

Jeg sitter på toget til Gardermoen hvor mamma skal plukke meg opp - vi reiser nemlig nedover til sørlandet i dag, og til tross for at det er tidlig og jeg er dødssliten etter en alt for lang reise i går, gleder jeg meg. Turen fra Helgstrand Dressage til Stange i går startet kl 8 og avsluttet kl 18:00. Turen gikk veldig fint og Satira oppførte seg eksemplarisk på turen - noe som var veldig deilig, med tanke på sist gang vi kjørte båt og hun nærmest veltet hengeren på parkeringsplanen... Denne gangen kjørte vi med en stor lastebil hvor det var fem andre hester, så hun var i litt bedre selskap, og jeg tror det gjorde henne mye mindre stresset.Nå står hun på Stange, sikkert litt forvirret over hvor hun er, men samtidig fornøyd over at turen er over. Allerede i morgen er det noen som kommer å prøver henne, så jeg er veldig spent! Ellers er som vanlig dagene mine fullbooket med ting jeg skal gjøre - jeg liker det best på den måten. Jeg har mine faste ryttere jeg instruerer når jeg er hjemme, som jeg skal trene i helgen, venninner som skal møtes, besteforeldre som også ønsker å se meg og selvfølgelig den nærmeste familien. Denne ferien tror jeg blir bra! 

1

Going home

 • 25.07.2015

Vi skal hjem, Satira og jeg, og neste gang jeg kommer tilbake til Danmark er ikke Satira med meg mer. Jeg vil for aller første gang, være helt alene uten å ha noen med meg fra Norge. Det har ikke gått opp for meg, og jeg tror jeg alltid vil føle at hun er min, uansett hvor og med hvem i verden hu er med. Hun er ikke solgt, men hun blir boende på Stange inntil hun blir solgt. Min fantastiske hest, som har vært min bestevenn og beste psykolog når det har trengtes. I tillegg har vi lært så mye sammen dette året, og vi har virkelig kommet tettere sammen. Jeg tror ikke jeg stoler mer på noen andre enn akkurat henne - en hest liksom, skjønner hva folk tenker, men allikevel, jeg vet nøyaktig hvor jeg har henne til alle tider,  uansett om jeg står ved siden av, eller sitter på ryggen hennes. 


Vi har opplevd mer sammen, enn jeg noen gang trodde vi skulle oppleve, og jeg er evig takknemlig. Jeg er i tillegg så takknemlig for at jeg har hatt så mange gode støttespillere, trenere, venninner og ikke minst foreldre som har hjulpet meg så mye ved utviklingen og muligheten for at jeg i det hele tatt kunne trene og utdanne meg med min fantastiske hest. Spesielt at jeg fikk muligheten til å kunne reise til Danmark for å oppleve et fantastisk år med så nyttig og viktig viten - jeg ville gjort alt på nytt hvis jeg kunne velge. 

 

Jeg vet ikke om jeg sjokkerer noen, men jeg sjokkerer i hvert fall meg selv, ved å innrømme og si(skrive) det til alle sammen på en gang; jeg skal slutte med hest.

Alle jenters drøm, inkludert min, er oppfylt, det å kunne eie min egen hest (to faktisk). Men jeg har også overgått mine forventninger, hva jeg trodde jeg selv kunne prestere og hva jeg skulle få oppleve. Dessverre strekker ikke økonomien til, når man er tjue år og skal stå for sin egen økonomi. Interessen har også faldnet litt, og jeg må innse realiteten med hva som faktisk er mulig for meg når jeg skal videre med studier senere. Som min bestevenninne sa da hun solgte sin hest "jeg har blitt et normalt menneske", og hun har rett. Jeg er ikke lenger en hestejente, jeg er herved blitt en ung, fattig A4 jente på snart tjue år, som skal finne ut av hva hun skal gjøre med livet sitt - Og det skremmer meg, så utrolig mye.. 

1

It smells like summer

 • 21.07.2015

Denne gaten, jeg klarer ikke å bli lei av den. Hver gang jeg drar innom Aalborg, er jeg bare nødt til å gå igjennom den, alle de nydelige blomstrene som dukker opp allerede fra vårperioden, til de blomstrene som er igjen på høsten - for ikke å snakke om alle fargene på bladene av de nydelige trærne som er der og. Skulle jeg hatt en hus i Aalborg, ville det blitt i denne gaten, så stille og rolig, med en perfekt entré. 

 

//I am in love with this street, and I just can´t get enough of it. Everytime I go to Aalborg, I have to take a walk there. All the beautiful flowers who comes in the spring to the flowers stay until the the autumn. If I will buy a house in the future in Aalborg, it would be her, it is so quiet and beautiful at the same time//

1

Perfekt weekend

 • 20.07.2015

Hei!
Det var utrolig trist å kjøre Lena tilbake til båten i går. Helgebesøket gikk alt for fort, og jeg savner henne allerede. Heldigvis reiser jeg hjem på ferie neste uke, og får heldigvis sett henne igjen, før hun reiser til Bergen for å studere - flinke jenta!! 

Hun kom på torsdag, så på fredagen jobbet vi sammen, før vi dro til Aalborg og bodde der til lørdagen. På den måten fikk vi dratt en tur ut i byen på natterstid på fredagen og på dagen på lørdagen, på den måten fikk hun se Aalborg fra begge sider, som var veldig hyggelig. Også fikk hun også hilst på noen av de jeg gikk på høgskole med, og Mathias spiste middag med oss på fredag! 

Til tross for at vi ikke hadde sett hverandre på nesten 4 måneder, så var alt, heldigvis, som før. Det er så trygt og godt at man kan ha venninner som man ikke snakker med på lenge, men når vi gjør det, så er alt som før og som det skal være. Det betyr utrolig mye for meg som bor i et helt annet land, så er det betryggende at jeg har noen å komme hjem til igjen.

1

Back in the saddle

 • 19.07.2015Satira har endelig ankommet Helgstrand Dressage, og skal være her i ca en uke, før jeg flytter henne tilbake til Norge igjen. Heldigvis har jeg uke til å kose meg med henne, før hun forhåpentlivis får noen nye eiere i Norge som skal ta vare på henne. 

Som groom på Helgstrand dressage, kommer det mange fordeler, og en av dem er at vi kan ri og bruke alle fasilitetene på stallen til Andreas Helgstrand. Det var virkelig en rar følelse av å komme inn i ridehallen til en av verdens beste dressurryttere, og ri på sin egen hest. Det er virkelig en opplevelse, spesielt for meg som er vandt til et uisolert ridehus med dårlig sandbunn hjemme i Norge. Her er det glassvinduer, store speil, perfekt lys og en ubeskrivelig god ridebunn. Ridelysten kom helt klart og nå kjenner jeg det blir ekstra vanskelig å gi fra meg hesten min.. 

 

// Satira is finally at Helgstrand Dressage, and she is gonna be her for an week, before she is going back to Norway. 
As an groom at Helgstrand Dressage, it gives us some benefits; we can use all the facilities here! It was an big and funny experience to ride in one of the riding halls to Andreas Helgstrand yesterday, at least it was for me, who are used to no isolated riding hous with a bad underlay back home in Norway. With an perfect underlay, mirrors, light and horse in the riding arena, the lust for riding exploded, and if it wasn´t hard enough to sell my horse, it did´t made it eaiser...//

1

All over the world

 • 16.07.2015

Jeg har alltid hatt mange "kontakter" både hjemme i Norge og i utlandet, spesielt i England da jeg bodde der i ett år med familien. Jeg har også noen bekjente i USA, og jeg kjente før at  jeg var ekstremt glad for at jeg hadde dem, jeg kunne jo plutselig få bruk for dem hvis jeg skulle til England eller USA. Lite visste jeg før jeg reiste til Danmark, at nettverket mitt skulle eksplodere. 

Det er så mange ting jeg er glad for, når jeg tenker på at jeg valgte å flytte ned til Danmark. Bare måten jeg har vokst på og endret meg på, jeg har funnet ut så sinnsykt mye om meg selv, hva jeg tolerer og hva jeg ikke tolerer. I tillegg har jeg lært mye mer om hvordan jeg er som person, som jeg ikke visste eller hadde tenkt over før. Men det jeg kanskje setter mest pris på under mitt opphold her, er hvor mange venner og bekjentskaper jeg har fått. De har også til gjengeld å vært veldig hjelpsomt i forskjellige situasjoner. 
Etter ett år på Aalborg Sportshøjskole har jeg blitt kjent med mennesker som kommer fra hele Danmark, noe som betyr at hvis jeg plutselig skulle reise til København, ville jeg ha venner der, det samme med Århus, Billund eller Bornholm. Og ikke bare danske bekjentskap, men også norske. For eksempel ble jeg kjent med Hanna, som helt klart er blitt min beste venninne, som jeg snakker med daglig kommer fra Molde. Jeg hadde ikke akkurat tenkt at jeg skulle bli kjent med noen helt der oppe - nå har jeg en venninne der oppe som jeg kan besøke, og på den måten har jeg også muligheten til å oppleve mer av Norge.

Jeg har i tillegg ble jeg jo godt kjent med lærerne mine her i Danmark, og takket være min fantastiske lærer på ridelinjen, har Satira fått mulighet til å få ferie hos henne, jeg har fått jobb og i tillegg fått møte mange spennende og kjente mennesker jeg aldri hadde møtt uten henne. Hun er også blitt mer som en tante som hjelper meg med alt jeg trenger.

Og via jobben hos Helgstrand Dressage, har jeg møtt enda flere fantastiske mennesker som kommer fra Sverige, Tyskland, Iran, Spania og Latvia. I tillegg har jeg også fått flere danske og norske venninner, som jeg lærer så utrolig mye av.   Tanken bak innlegget er at jeg anbefaler virkelig alle til å hoppe ut av komfortsonen, reis til et ukjent land og opplevd verden, bli kjent med nye mennesker og bli kjent med deg selv. Jeg er utrolig takknemlig for at jeg ikke gikk på folkehøgskole i Norge, fordi jeg vet at jeg har fått mye mer ut av at jeg reiste til noe helt annet. Jeg lover deg, du kommer ikke til å angre, tvert i mot, du kommer til å være så glad for det. Jeg kan faktisk ikke se for meg ett liv uten menneskene jeg har blitt kjent med her nede, og dessverre for venninene mine i Norge som håper jeg snart flytter hjem, så klarer jeg ikke å se for meg et liv i Norge akkurat nå, jeg er bare så spent på hvem jeg blir kjent med og hva jeg kommer til å oppleve fremover i dette "dejlige" danske landet. 

 

1

White, grey & black

 • 15.07.2015

Bukse Vero Moda / Topp H&M / Jakke BikBok

 

Toppen, buksen og skoene er helt klart de beste investeringene jeg har gjort på lenge. Jeg elsker alle tre plaggene så godt at jeg bruker de nærmest hele tiden, haha. Det er utrolig deilig å ha litt tid til å kunne gå i vanlig tøy, jeg blir litt lei av å gå rundt i møkkete ridetøy dagen lang! Ellers er det en gledes dag i morgen, min eldste og beste venninne, som jeg har kjent siden barnehagen, kommer på besøk i morgen og blir helt til søndag, iiik, jeg har ikke ord for hvor mye jeg gleder meg!! Det skal bli litt rart å slippe inn menneskene jeg har i Norge, inn til min verden her i Danmark. Jeg føler jeg nærmest lever to liv, ett når jeg er med venninnene mine i Norge, og et annet når jeg bor i Danmark og nå skal de to verdenen blandes? Gud, det blir så merkelig, men samtidig så sinnsykt bra.. Vi snakkes! 

 

1

Dejligt gensyn

 • 11.07.2015

 
Hei!

Det var utrolig godt å se Satira igjen etter tre uker. Hun står hos min tideligere lærer Ann, som jeg hadde på Sportshøjskolen, i sommerferien, så hun kan få litt fri fra treningen. I dag fikk jeg endelig litt tid til å reise opp til henne sammen med venninnen min Stine og moren hennes, som jeg kjenner fra rideskolen jeg stod oppstallet på før her i Danmark, som har ridd Satira når jeg ikke har hatt tid. Satira lever virkelig de gode late dager, med masse gress og full avslapning. Hun er, som dere kanskje kan se, i nokså godt hold og jeg tror ikke hun klager! Lol, det ser faktisk ut som om hun er gravid, hahaha. 

Innen neste helg er hun forhåpentligvis kommet ned til meg på Helgstrand Dressage, hvor jeg skal få ridd henne, og slanket henne litt, før vi reiser til Norge hvor hun forhåpentligvis blir solgt. Morsinnstinkene mine roper ut at hun snart må slankes litt igjen, i hvert fall innen noe salg! Hestemarkede her i Danmark er ikke særlig bra og for min del står ikke økonomien til for at jeg kan beholde henne, så vi prøver å få solgt henne i Norge istedet!

1

Summer nails

 • 09.07.2015

Jeg merker jeg savner veldig det å gå i vanlige klær og kunne pynte meg litt og det er søren meg ikke lett å beholde fine negler når man jobber på fulltid på en stall, men jeg gleder meg i hvert fall meg over dem, når jeg har fikset dem, så lenge de varer! Jeg elsker fargen, den er så utrolig sommerlig og fresh! Jeg føler meg mye mer glad og friskere med den fine fargen og den gir meg en skikkelig sommerfølelse. Ellers vil jeg også anbefale dere merket O.P.I, en utrolig god neglelakk, og jeg har flere av samme type, som jeg elsker. Jeg har i tillegg lagt på en "gellakk" som gjør at neglelakken forhåpentligvis holder oppi alt hestearbeidet! 

1

Ebay findings

 • 08.07.2015

Jeg absolutt elsker Ebay, spesielt når jeg finner noe som jeg kan kjøpe 500 kr billigere som jeg har siklet på lenge! Før du skal kjøpe noe på americandreams.dk, sjekk ebay først, produktene de selger der er som oftest fra ebay, som koster mye mer enn på ebay!!1

Denim skirt

 • 07.07.2015 

 

 

 

Topp Gina Tricot / Veske H&M / Sko Nike 

Hei!

       Min nye, søte, latviske venninne, Paula, har fått jobben som fotograf og hun er like gira på å ta bilder som jeg er - noe som hjelper meg veldig og som jeg selvfølgelig setter utrolig pris på! Nå blir det forhåpentligvis litt bilder innen hun flytter.. Det har vært noen fantastiske varme dager i Aalborg denne helgen, og jeg storkoste meg med sinnsykt mye mat, stevne med jobben og med en norsk venninne som bor her, og så har jeg vært med noen av kompisene fra sportshøjskolen, så det har vært utrolig hyggelig. Jeg har faktisk slitt litt etter skoleslutt med at jeg føler meg litt alene etter at alle har flyttet tilbake til sitt, så det er deilig at det stadig vekk er noen som blir her og bor her - så føler jeg meg heller ikke så alene! 

1

Late summer nights

 • 05.07.2015

Det blir litt lite soling og bading for min del denne sommerferien, i og med at vi jobber fra kl 7 til kl 17:00 hver dag. Groomsene og noen av rytterne hadde derimot ordnet til en grill kveld på torsdag kveld, og det var utrolig deilig i det fantastiske sommerværet som Danmark har bydd på i denne uken! Vi grillet og drakk litt og bare koste oss. I tillegg var det lettere for meg og Charlotte å bli kjent med de andre! 

1
Anna Katinka

Hei! Jeg heter Anna Katinka og kommer fra den lille, men sjarmerende bygda Hurdal. Nå bor jeg i Aalborg, i Danmark, der jeg nettopp har blitt utdannet til ridetrener på Aalborg Sportshøjskole. Nå jobber jeg, frem til jeg skal begynne å studere til neste år. Jeg blogger for det meste om klær, sminke, mote og hest.

Legg meg til som venn
akvdf

Arkiv

Instagram

Bloggdesign

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak AKVDF. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Design og koding av KvDesign / www.kvdesign.no

Nyeste kommentarer

Runa kommenterte på Følg meg på instagram!
"Du tar utroolig fine bilder! inspirasjon delux :D"

sceneteppe kommenterte på Følg meg på instagram!
"Så mye nydelig!"

Felicia N. kommenterte på Følg meg på instagram!
"Så fine bilder :-) Skal definitivt sjekke ut kontoen din."

Nyeste innlegg

Home sweet home
31.07.2015

My favorite summer outfits
30.07.2015

Sommerstemning
29.07.2015

Over land og strand
28.07.2015

Going home
25.07.2015

hits