Den aller første gangen...2

 • 31.03.2015

Min første hårklipp...

Ja og her snakker vi ikke hos frisøren, men da jeg klippet meg selv. Jeg gikk i 9. klasse, og skulle på skolen. Denne morgenen hadde jeg litt ekstra god tid, før jeg måtte gå til bussen, og fant derfor ut at jeg skulle klippe pannelugg! Ideen var forsovidt god nok, for panneluggen ble ikke så ille, men gleden varte i kun to dager og jeg angret så utrolig mye på det. I tillegg tok det utrolig lang tid for at panneluggen skulle vokse ut igjen, og jeg lærte fort at pannelugg skulle jeg ikke ha igjen.. 

#delerikkedissebildenemedstolthet...

 

Mitt første møte med sminke..

Jeg hadde fått streng beskjed av mamma at sminke, det trengte jeg ikke å bruke før jeg begynte på videregående. Men mamma fikk det ikke helt som hun ville, og i 9. klasse, valgte jeg å ta på mammas mascara helt i tuppene på øyevippene mine, rett før jeg skulle til skolebussen, slik at mamma ikke så det (Unnskyld mamma). Jeg følte meg super kriminell, men kjempe kul samtidig, fordi alle de andre jentene i klassen også gjorde det. Det var derimot ikke før i slutten av 10. klasse  at jeg begynte med foundation og mer sminke, og ikke før 2. videregående begynte jeg å markere brynene! 

 

Min første konsert...

Min første konsert var faktisk Justin Bieber sin gratis konsert på operataket i Oslo. Det er faktisk rart at jeg reiser på konserter etter den opplevelsen, for jeg har aldri opplved makan til jenter og kaos. Det værste var vel det at jeg ikke fikk gått på do på 10 timer. Ja, 10 timer. Vi visste jo ikke når konserten startet, og vi ville ha gode sitteplasser, så vi ditcha skolen (unnskyld igjen mamma) og dro til Oslo allerede kl 9 om morningen, og satte oss godt til rette og ble sittene der frem til kl sju på kvelden. Og da de endelig satte opp toaletter, hadde jeg så vondt at jeg nærmest ikke klarte å gå på do. Jeg skal herved ikke gå på gratiskonsertet igjen, hvor vi ikke vet når artisten dukker opp. 

 
Mitt første drap... 

Okei, det er ikke så ille som det høres ut som. Jeg og bestevenninna mi var sikkert rundt 10 år da vi fant en firfisle i dammen jeg har hjemme. Vi var overbevist om at det stakkars dyret var en jente og at vi hadde reddet henne. Da vi derimot skulle døpte henne til Fisla, glapp vi henne med ett uhell og hun forsvant ned bekken og vi så henne aldri igjen. Vi var overbevist om at hun var død, og om jeg husker riktig, ble vi så opprørte og lei oss, at vi opptill flere ganger prøvde å finne henne fordi vi kunne ikke godta at vi var ansvarlige for hennes død. Jeg antar i dag at vi ikke reddet henne, og at hun/han var overlykkelig at hun/han kom seg unna, og antageligvis hadde det ganske så greit!

 

Min første nær-døden-opplevelse...

Denne gangen kunne det faktisk være ganske ille. Jeg var rundt 5 år og lekte ute sammen med søsknene mine. Vi rullet i gresset i engen vår og jeg husker jeg kjente at det plutselig stakk i fingeren. Det var ikke før mamma spurte meg senere på kvelden om hva som hadde skjedd med fingeren, at jeg la merke til det. Fingeren hadde hovnet opp og jeg kunne se to små hull ved siden av hverandre midt på fingeren. Kl 1 om natten, våknet jeg at hele hånden min var blitt blå, grønn, svart og lilla og tre ganger så stor og med en uutholdelig hodepine, så jeg vekket mamma og vi reiste til sykehuset. Legen (som i dette tilfellet var utenlandsk) påstod at dette var eksem og ønsket å gi meg eksemkrem, mamma var derimot overbevist om at det enten var vepsestikk eller huggormbitt. Vi reiste hjem igjen, og dro til en annen lege dagen etter og fikk påvist at det var huggormbitt...Jeg har antageligvis traumer fra denne opplevelsen i og med at jeg husker det så godt og kan ikke fordra disse reptilene.. Håper dere liker det!♥

1

Lets talk about hair

 • 30.03.2015
Jeg har ett veldig vanskelig hår å pleie, fordi håret mitt er veldig slitt og tørt på grunn av mye striping og en runde med feil farging, der jeg måtte ha en avfarging for så å stripe det igjen. Nå er det derimot på bedringens vei, og jeg tenkte derfor jeg kunne dele mine tips for å få ett hår som er ødelagt til å bli sunt og sterkt igjen! 

→ Klipp tuppene dine jevnlige! Jeg klipper mine tupper minst en gang i måneden. Det gjelder å få bort de slitte tuppene, så om du velger å gjøre det selv eller reise til frisøren er jo det samme! Jeg gjør det selv.

→ Bruk hårkur! Man skal, med meget skadet hår, kure håret minst en gang i uken. Etter hvert kan man ta det færre ganger. Ett ekstra tips! Etter at du har vasket, gredd og fått ett hånkletørt hår, tar du i kuren og sover med den til dagen etter. Da får kuren mer tid på seg til å virke og reparere håret. 

→ Finn gode hårprodukter! Sjampo, balsam og hårspray er noe jeg bruke jevnlig, derfor er det viktig for meg å finne noe som passer mitt hår. Nå har jeg produkter fra Auisse som jeg synes er veldig gode. De har forskjellige typer produkter til forskjellige type hår. Jeg har valgt de som er ment for tørt og skadet hår!

→ Bruk tørrsjampo! Håret har ikke godt av å bli vasket for mye, bruk derfor en god tørrsjampo som gjør at håret ikke blir seende fett og ekkelt ut de dagene du ikke har vasket håret. 

→ Bruk hårolje! Jeg tar alltid i hårolje etter at håret er blitt vasket og er hånkletørt. Da blir ikke håret seende fettete ut og oljen suger bedre inn i håret, enn når det er tørt. 

→ Bruk gummistrikker! Gummistrikker er faktisk bra å bruke til håret. Det beste er selvfølgelig å ikke bruke for mye strikk. Er du litt som meg, som må bruke strikk hele tiden, prøv å sette strikken på forskjellige steder i håret! Ha en høy, lav eller middelshøy hestehale, flett håret eller lag en knute. Bare ikke bruk en dårlig strikk og den samme frisyren hver dag!

→ Ekstra tips! Bruker du, som meg, blåsjampo? Husk at det er sjampoer som skal bleke håret litt, og derfor er skadene for håret. Pass godt på å skylle sjampoen godt ut og bruk en vanlig sjampo og balsam etterpå. Har du blåsjampoen lenge i håret, burde du bruke en hårkur etterpå, slik at håret ikke blir ødelagt av blåfargen. ♥

1

A good feeling song

 • 29.03.2015

1

Faux fur jacket

 • 28.03.2015

 

 Jakke HER // Topp HM // Bukse Gina Tricot // Sko Nike // Veske ERBS Danmark

Hei fine! Har nettopp kommet tilbake fra en liten bytur med Christina og fikk kjøpt inn litt nødvendigheter til håret! Jeg stod opp tidlig i dag og fikk unnagjort stallarbeid og ridning og nå skal jeg bare nyte dagen med å slappe helt av. Kroppen er utslitt etter en ukes skriving med eksamen, men jeg tror oppagven vår ble god og på tirsdag skal vi fremlegge oppgaven for resten av klassen. Rett etter det reiser jeg til Norge og blir der en ukes tid! Det blir godt ♥ Ha en super lørdag videre!

1

Unblogged pictures

 • 26.03.2015

 

1

I need this

 • 23.03.2015

Sko øverst i midten HER // Fauxe fur jacket HER // Grønn bomberjacket Sheinside // Bukse HER // Topp og Coat Gina Tricot // Resterende sko H&M // T-skjorte Adidas

1

New baby

 • 22.03.2015Veske ERBS Bjerke Denmark 

Ettersom jeg ikke er rik og mine tideligere vesker har vært "billig" vesker og har gått i stykker, måtte jeg investere i ny "billig" veske i går. Denne er derimot en av de fineste veskene jeg har sett, som ikke koster en formue, som også minner meg i tillegg litt om Céline veskene. Jeg krysser fingrene for at denne skal holde litt mer enn en veske fra Pieces og at jeg kan beholde den litt mer enn en måned.♥

1

Saturday in pictures

 • 21.03.2015

I dag startet jeg dagen med å stå opp halv sju for å reise opp til stallen og fôre hestene. Etter at jeg var ferdig der, dro jeg ned igjen og spiste brunch, dusjet og fikset meg for å ta en liten bytur. Jeg synes det er så deilig å bare gå rundt og se i butikkene og bare være litt for meg selv. Etter det, dro jeg tilbake til skolen og vasket og ryddet rommet mitt, og betalte regninger. Effektiv dag? Vel, etter middag skal jeg rett opp til stallen igjen for å ri og gi hestene kvelds! Planen er også å drikke litt i kveld sammen med de andre norske jentene, vi har tross alt, på veldig veldig lenge, frihelg, så da vil vi jo utnytte den best mulig! ♥

1

Dressur stevne

 • 16.03.2015


 I helgen har Satira og jeg, sammen med de andre jentene fra skolen, vært på klubsstevne på stallen, og prosentvis gjorde Satira og jeg det mye bedre enn sist stevne, men dessverre har Satira vært vanskelig å ri de siste ukene, og det var vanskelig å ri henne i helgen også. I tillegg har hun hatt tidenes dårlige mage, så jeg håper at når magen blir bedre, blir også ridningen bedre. Vi tar uansett alt som trening! Jentene fra skolen og jeg har i hvert fall stått opp kl 06 og 07 i helgen, og hjulpet til med stevnet, dugnad og ridd selv. Jeg kjenner jeg kunne trengt en søndag til akkurat nå.. 

I dag skal to av ridejentene og jeg begynne på hengerlappen! Vi har fått et supert tilbud via skolen, som gjør at vi kan få ta den myye billigere, enn hva vi ellers hadde måtte gjøre, så det gleder jeg meg til å komme i gang med. Denne uken blir travel, men jeg nyter det allikevel♥

1

Green with black

 • 15.03.2015


Bukse Gina Tricot (klippet selv) / Frakk BikBok / Topp BikBok / Sko Zara / Klokke DW / Mobildeksel H&M

1

Elle inspiration

 • 12.03.2015

Nytt mobildeksel til H&M // BH Nordjylland

Jeg kjøpte for første gang to magasiner etter at jeg hadde flyttet fra Norge, og jeg er så glad for at jeg gjorde det. Så mye inspirasjon, morsomt lesestoff og så mye fint av klær og sminke som er i disse bladene. Økonomien er ikke så god for tiden, så disse skal absolutt nytes!  

1

Herning horse show

 • 10.03.2015Hestene til Andreas HelgstrandSnehvit og de syv dvergene, haha, nydelig♥

På lørdag dro ridelinjen på tur til Herning for å få med oss Charlotte Dujardin som prøveridde unghester, sprangkonkurranse, dressurkonkurranse og selvfølgelig, Galla show. Tenk dere, tre svære gymsaler stappet fult med rideutstyr, ridetøy og alt som du kan tenke deg til deg og hesten, og så, tre andre store haller, som er gjort om til ridehaller med tribuner, høytalere og lysshow. Alt på samme sted. Det var helt fantastisk! Mennesker fra Norge, Sverige, England og Tyskland kommer jo hit for å få med seg disse dagene i Herning, så dere kan tenke dere hvor stort det var der! 

1

T-shirt and jeans

 • 09.03.2015Bukse Cheap Monday // T-skjorte Gina Tricot // Sløyfe BikBok // Jakke Zara // Sko Nike

 

Satira fikk slippe bobledekkenet og jeg har kastet bort vinterjakken og byttet den med skinnjakken. Det er fantastisk at varmen endelig kommer frem, jeg gleder meg til trærne får grønne blader og jeg kan gå i lettere klær♥

1

Black & white stripes

 • 05.03.2015


 Genser H&M / Bukse Gina Tricot / Sløyfe BikBok / Veske Pieces / Klokke Daniel Wellington / Sko Nike / Kåpe BikBok

 

I dag har det vær en deilig dag! Satira fikk sjekket tennene sine og fikk på nye sko, jeg har fått levert inn alle oppgavene som skulle leveres i dag, og jeg tar helgen så og si etter kveldes siste trening. Det blir fantastisk med helg og tur til hingstekåring i Herning på lørdag - det skal virkelig nytes!! I dag har det vært skikkelig vår vær, med varm sol og blå himmel. Dessverre forsvant den fort, men det var allikevel litt varmt, selv om solen forsvandt!

1

So much inspo

 • 03.03.2015

Herreguuud, så mye inspirasjon, jeg blir gal! Tenk dere å sitte inne på et lite rom som ser ut som om det ble laget under 1. verdenskrig og føles som om det aldri blir rent. Vinduene er ikke tette, lysene er dårlige og det er så lytt at vi hører gutten i den andre oppgaven pusse nesen sin. Da er det nesten litt vondt å se på så mange fine hus, rom og interiør på tumblr. En ting er i hvert fall sikkert, det skal bli deilig å flytte til noe eget en eller annen gang i nærmeste fremtid! 

1

LT Red Satira

 • 01.03.2015

Som kanskje ikke alle vet, så studerer jeg i Danmark. Men jeg reiste ikke alene, jeg har nemlig hesten min, Satira, med! I og med at jeg studerer det å bli ridelærer, er jeg derfor avhenigig å ha med egen hest, så jeg kan utdanne meg til det nivået som krever på eksamen. Jeg tenkte derfor at dere skulle få bli bedre kjent med min vakre hest!

 

To uker etter at min første hest ble avlivet, kjøpte foreldrene mine og jeg en allroundhest, som hadde ridd mest sprang og litt feltritt og dressur. Nemlig LT Red Satira fra Sarpsborg. 

I og med at verken hun hadde så alt for mye erfaring innen dressur, fordi hun var en spranghest, brukte vi veldig mye tid på å bygge muskler i ryggen og nakken. 

Allerede høsten i 2012 fikk hun muggskader og vi måtte stoppe opp med treningen frem til jul. Heldigvis hadde vi kommet godt i gang i sommerferien, så vi tapte ikke så alt for mye! 

I sommerferien 2013 gikk Satira kraftig ned i vekt og jeg kunne ikke forstå hvorfor. Vi sendte henne på Mjøsa hesteklinikk, der de sjekket benene hennes i tillegg. Det viste seg fra sjekken at hun var kraftig halt og vi måtte derfor gi henne fri resten av sommeren...

 

I desember i 2014 ble Satira fryktelig hoven i ryggen og måtte stå i en måned, mens hun gikk på forskjellige vaksiner og antibiotikaer. Ingenting gjorde at hun ble bedre og vi måtte kjøre på med ekviterapaut, strålinger i ryggen og omstopping av salen. Ingenting hjalp og vi fant etter to måneder at feilen atangeligvis lå i ryggraden. Vi tok derfor røgten for å sjekke at hun ikke hadde fått forkalkning eller betennelse. Etter bildene kom, fant vi ut at problemet antageligvis var i benene og ikke i ryggen. Hun fikk derfor en ny behandling på benene og det skjedde egentlig ganske lite forbedring. Etter noen uker, sjekket vi benene på nytt og etter litt om og men, bedøvet de det ene forbenet hennes, som var blitt påvist hadde en løs benbit. Når benet ble bedøvet, økte forbedring ca 60% og vi hadde dermed funnet svaret på hvordan vi skulle løse det! 
Mai ble hun opperert, som gikk veldig bra. Etter 6 uker med hvile fikk vi ENDELIG begynne å trene igjen!

 

Treningen gikk fint og vi gjorde oss klare for å reise til Danmark i august! 

 

 

Etter 7 måneder i Danmark, ble Satira betydelig bedre grunnridd, trent og oppførselen ble enda bedre. Forholdet vårt er mye bedre og hun får mye mer oppmerksomhet av meg nå som jeg har alt fokus på henne og ikke al annet. På grunn av at hun fikk så mye muskler, ble salen for trang og vi måtte gjøre litt på den igjen. Nå er den tilbake og sitter som ett skudd. 

 Nå rir vi øvelser til MB og det å ri med kandar (to bitt) er ingen problem. Vi har hatt få skader og Satira har blitt en positiv hest. Vi har fått et bedre forhold sammen, ved at studiene er henne og ikke noe annet. Hun har samtidig det eneste som er knyttet til mitt gamle liv hjemme i Norge, og hun blir derfor det viktigste jeg har her i Danmark. Satira er herved ingen spranghest lenger, men en dressurhest. Vi rir sprang av og til, i og med at det er det hun er best til,  slik at hun holde selvtilliten sin oppe etter harde økter med dressur. Jeg er virkelig spent på utviklingen vår fremover!♥

1
Anna Katinka

Hei! Jeg heter Anna Katinka og kommer fra den lille, men sjarmerende bygda Hurdal. Nå bor jeg i Aalborg, i Danmark, der jeg nettopp har blitt utdannet til ridetrener på Aalborg Sportshøjskole. Nå jobber jeg, frem til jeg skal begynne å studere til neste år. Jeg blogger for det meste om klær, sminke, mote og hest.

Legg meg til som venn
akvdf

Arkiv

Instagram

Bloggdesign

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak AKVDF. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Design og koding av KvDesign / www.kvdesign.no

Nyeste kommentarer

Runa kommenterte på Følg meg på instagram!
"Du tar utroolig fine bilder! inspirasjon delux :D"

sceneteppe kommenterte på Følg meg på instagram!
"Så mye nydelig!"

Felicia N. kommenterte på Følg meg på instagram!
"Så fine bilder :-) Skal definitivt sjekke ut kontoen din."

Nyeste innlegg

Den aller første gangen...2
31.03.2015

Lets talk about hair
30.03.2015

A good feeling song
29.03.2015

Faux fur jacket
28.03.2015

Unblogged pictures
26.03.2015

hits