5 timers sykehusopphold

  • 02.10.2014

Jeg som har dressur som "hoved" trening, skal følge med i sprang timene, slik at jeg kan instruere like godt i sprang som jeg kan ri dressur. På tirsdag red jeg ikke fordi jeg har slitt litt med ryggen min.

Merethe hadde sin sprang time, og så klart, den siste runden gikk det utrolig galt. Etter en salto over hesten lander hun rett på ryggen (som hun har allerede brukket en gang fra før). Ti minutter etterpå er Caroline, Merethe og jeg med to ambulansesjåfører på vei til sykehuset. Vi kommer fint frem til sykehuset - Caroline og jeg var litt skuffet over at vi ikke fikk opplevd verken blålys eller hurtig fart. Men allerede her opppdager vi første feil; Merethe fikk ingen nakkekrage verken i ridehuset, i sykebilen eller på sykehuset...

Videre kommer vi inn på sykehuset og blir satt i kø for å komme inn til lege. Jeg nevner for Caroline og Merethe at "jeg regner med at danskene er bedre enn det norske helsevesenet, så dette burde gå fort". Vel, for å si det sånn, der tok jeg veldig feil. Vi setter oss ned med godt humør og vi holder humøret oppe i en time, ingen kommer til oss, eller ser på oss. Etter en og en halv time begynner vi å bli litt urolige for smertene til Merethe og jeg spør en sykepleier, som har gått frem og tilbake i subbende stil forbi oss og ikke så mye som å trukket på smilebåndet når vi har sett på henne, og spør henne om hvor lenge vi må vente, det eneste vi får til svar er "lenge, dere blir her i timesvis". Etter to timer har Merethe store smerter - ingen har spurt om smertestiller eller noe å drikke til den stakkars jenta, som ligger på en tralle med to stusselige håndklær som skal liksom holde hennen varm. Så vi må be om smertestiller og får to beskjedene paraceter..  


(det eneste bilde jeg tok under hele oppholder som varte i 5 timer..)

Etter hele TRE timer, ble vi endelig henvist til en lege. Ingen hadde snakket med oss eller spurt oss om hvordan det gikk eller om vi trengte noe. Vi var faktisk blitt ignorert hele tiden. Etter undersøkelsen ble Merethe sendt til rønkten, som "skal ta bare 20 minutter, så er vi tilbake igjen". Vel en halv time gikk, og så en time. Til slutt måtte vi selv gå for å finne henne. Da vi fant henne måtte vi vente på svar fra bildene. Vi hadde nå vært der i fire timer. Etter en halv time ble vi sendt inn på en pasient stue - som var kald og så nesten litt forlatt ut. Etter nok en time kom sykepleieren tilbake og ga oss beskjed om at alt var i orden og vi kunne reise hjem. 

Etter FEM timer, fra kl halv sju til kvart på 00:00, ble vi sendt hjem. Merethe har en kraftig hjernelystelse, så hun ligger for det meste i sengen sin, og ryggen er så vondt at hun ikke får sove om natten. Hun får heller ikke ridd på en ukes tid, og er det fortsatt vondt, må hun vente enda mer. Men ryggen er heldigvis ikke brukket, det tok jo oss bare fem timer å finne ut det på!.. Vi ble i tillegg ignorert og kanskje det mest oppsiktsvekkende - vi ble flyttet ti meter unna alle andre fordi vi luktet hest...

Så tusen takk kjære Aalborg sykehus sør, for null service, svær lite omsorg og utrolig dårlig kommunikasjon, ja og for den fine ventetiden. Dere fikk virkelig bekreftet at Norge er ikke så ille allikevel. 

Anna Katinka

Hei! Jeg heter Anna Katinka og kommer fra den lille, men sjarmerende bygda Hurdal. Nå bor jeg i Aalborg, i Danmark, der jeg nettopp har blitt utdannet til ridetrener på Aalborg Sportshøjskole. Nå jobber jeg, frem til jeg skal begynne å studere til neste år. Jeg blogger for det meste om klær, sminke, mote og hest.

Legg meg til som venn
akvdf

Arkiv

Instagram

Bloggdesign

Copyright

Blogg.no leverer teknologien bak AKVDF. Bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk.

Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse.

Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Henvendelser kan rettes til hjelp@blogg.no.

Design og koding av KvDesign / www.kvdesign.no

Nyeste kommentarer

Runa kommenterte på Følg meg på instagram!
"Du tar utroolig fine bilder! inspirasjon delux :D"

sceneteppe kommenterte på Følg meg på instagram!
"Så mye nydelig!"

Felicia N. kommenterte på Følg meg på instagram!
"Så fine bilder :-) Skal definitivt sjekke ut kontoen din."

Nyeste innlegg

Følg meg på instagram!
14.04.2016

Saturday morning
09.04.2016

Long way home
08.04.2016

Anna Katinka tipser: Smoothie
06.04.2016

Morning rituals
05.04.2016

hits